Gå direkte til indholdet på denne side
Tip a friend!

Tip en ven
om projektet

TourismX Challenge – Outdoor

TourismX Challenge – Outdoor er et innovationsprogram for virksomheder, der vil udvikle og pilotteste nye produkter og services inden for outdoor-turisme.

 

Der udvælges i første ansøgningsrunde fem virksomheder, der får mulighed for at udvikle og teste deres innovative løsning i udvalgte pilotprojekter, mens de får coaching og strategisk sparring undervejs.

Programmet er struktureret som et 3-måneders forløb, hvor målet er at få pilot-testet produktet, udviklet forretningsmodellen og skabt meningsfyldte partnerskaber i turismebranchen.

Hver deltagervirksomhed får mulighed for at få dækket op til kr. 50.000 til udgifter i forbindelse med deltagelse i innovationsprogrammet.

Deltagerne får adgang til et stærkt netværk af etablerede aktører i branchen, viden om markedet samt en faciliteret proces med værktøjer til at accelerere udvikling af produkt eller service.

Vi søger nye oplevelser og digitale muligheder

Outdoor-turismen har gennem flere år været i vækst, og corona har for alvor accelereret efterspørgslen på autentiske og naturnære oplevelser.

Samtidig melder nye målgrupper sig på banen, som i stigende grad får øjnene op for muligheden for outdoor-ferie i Danmark, og det har skabt et unikt markedspotentiale.

Fokusområder

Nye oplevelser

Outdoor rummer et udnyttet potentiale – en mulighed for at kigge mod nye målgrupper og udvikle nye sæsoner. Flere søger de naturnære oplevelser, men der er behov for at skabe diversitet i oplevelsesproduktet og øge udbuddet og tilgængeligheden af oplevelser for “new outsiders” – på den måde skabe reasons-to-go, reasons-to-stay samt bidrage til en øget omsætning i forretningsområdet.

  • Vi søger løsninger, der nytænker outdoor-oplevelser til “new outsiders” og dermed styrker oplevelses-udbuddet i dansk turisme.
Digitale løsninger

Outdoor-branchen består af mange ejerledede mikrovirksomheder, der arbejder agilt i forhold til markedets efterspørgsel, men mange processer er manuelle fx forhold til grejlogistik, kommunikation med gæster, samarbejdspartnere eller freelancemedarbejdere.

  • Vi søger digitale løsninger, der gør det muligt at optimere outdoor-branchens processer, så de kan arbejde smartere og mere ressourceeffektivt.

Ny ansøgningsrunde åbner i efteråret 2021.

 

Læs mere